jueves, 13 de noviembre de 2014

EI4- Cada nen i nena de l'escola té el seu color

Aquesta setmana passada les classes d'EI4 van escollir color: el Blau, el Verd i el Blanc. Aquests representen els colors del mar i trobem els seus orígens a l'Escola del Mar, de la qual Pere Vergés en fou el director. 

De la tria de colors hi ha un treball previ amb els nens i nenes amb activitats diverses sobre els tres colors per tal que es vagin familiaritzant amb ells, comencin a pensar quin color voldran escollir i sàpiguen que els tres grups que es formin hauran de quedar equitatius i equilibrats entre nens i nenes. 


D'aquesta manera, el dia de la tria, és més fàcil reflexionar amb els nens la manera com equilibrar un grup més nombrós que un altre i arribar a un consens a la classe per arribar als grups de color homogenis i d'igual nombre. 

El dia que s'escull color es fa l'activitat amb molta solemnitat. S'intenta que els alumnes escullin el color que desitgen sense que els altres companys ho puguin descobrir, fent que l'elecció sigui autèntica i no influenciada per altres. Un cop escollit, cada nen haurà de justificar davant el grup l'elecció. 

 La tria de colors permet que d'ara en endavant hi hagi tres grups d'alumnes a l'aula, que es faran servir com a instrument organitzatiu, permetran el treball en equip i treballar el sentiment de pertinença i de responsabilitat envers el grup. Les classes Contes, Joguines i L'Estel d'EI4 han completat el procés de la tria de colors que ha generat un gran debat, un treball social i ha incidit sobre les emocions. Generalment, després d'aquest treball tan intens, el procés acaba amb més lligam entre els nens i nenes de la classe. A partir d'aquest moment s'iniciaran un seguit d'activitats encaminades a consolidar el grup. 


En aquestes fotografies es poden veure els nens i nenes de les classes Joguines, l'Estel i Contes en un dels moments finals del procés de tria de color. 


Per veure les fotos clicar AQUÍ


 
    
A l'escola tots els nens i les nenes tenen un color!

No hay comentarios:

Publicar un comentario